Opreşte livrarea unui mesaj prin trecerea rapidă în „Airplane Mode”

0
509

În sens larg, caracterul este un ansamblu de particularităţi psihoindividuale ce apar sub forma unui portret psihic. El reuneşte însuşirile sau particularităţile relaţiilor pe care subiectul le întreţine cu lumea şi valorile sale. Nu există caracter „pozitiv” sau „negativ”, dar este raportat valoric diferit şi înglobează sute de trăsături caracteriale. Însă, când suntem predispuşi spre atitudini-valori negative suntem impulsivi şi întreprindem acţiuni pe care cu timpul le regretăm.

Conexiunea dintre această latură relaţional-valorică a personalităţii şi limbaj este evidenţiată de relaţiile interumane pe care le construim. În secolul XXI, cel mai accesibil şi utilizat mijloc de comunicare este SMS-ul. Fie că vorbim despre SMS-urile pe telefoanele mobile, fie că aducem în discuţie simplul mesaj text pe Facebook sau alte reţele sociale, această cale de comunicare rămâne esenţială.

Însă, ce facem cu acest amalgam de informaţii pe care îl transpunem într-o frază, apăsăm „Send” pentru ca într-o fracţiune de secundă să ne orientăm către o altă formulare mult mai expresivă? Mesajul a fost trimis, iar impulsivitatea are repercusiuni în relaţiile interumane. Cu siguranţă mesajul trimis nu a avut un conţinut ce oglindeşte capacitatea noastră intelectuală, ci mai degrabă al unei persoane de moravuri uşoare şi lipsită de educaţie.

Sunt situaţii în care ne confruntăm cu un regret imediat după ce am apăsat „Send” unui mesaj text de pe iPhone, însă există un truc inteligent prin care putem întrerupe livrarea. În timp ce mesajul este în curs de trimitere, treceţi rapid pe modul „Avion”. După doar câteva secunde veţi primi o notificare că mesajul nu a fost trimis, iar atunci când ieşiţi din modul avion el nu îşi va relua trimiterea.

Cel mai posibil nu veţi fi atât de rapizi încât să opriţi trimiterea unui mesaj text simplu, însă împiedică schimburile jenante de text multimedia. Este dificil să anulezi un mesaj text, dar întotdeauna este loc de speranţă. Prin urmare, cea mai potrivită soluţie este stăpânirea impulsivităţii pentru că astfel nimeni nu are de suferit.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.