Peste 200 de ani, cei mai bogaţi oameni de pe planetă şi-ar putea permite să devină cyborgi

1
672

Evoluţie înseamnă şi transformare, fapt pentru care astăzi vom vorbi de o schimbare radicală, de o nouă metodă prin care oamenii în viitor ar putea să devină cyborgi cu ajutorul tehnologiei. Viitorul pare să devină din ce în ce mai discriminatoriu, dacă astăzi nu există egalitate între clasele sociale, imaginaţi-va peste câţiva ani, cât de mult va evolua această ramură.

Profesorul Yuval Noah Harari, de la Universitatea din Ierusalim, a pus bazele unui nou concept, a gândit o nouă strategie prin care maşinăriile să reprezinte cel mai mare pas pentru dezvoltarea omenirii. Acesta, este de părere că moartea reprezintă la momentul de faţă cea mai mare frică a oamenilor, întrucât este văzută de cele mai multe ori ca o problemă tehnologică. Datorită evoluţiei rămuririlor tehnologiei, moartea ar putea să nu mai reprezinte o principală grijă pentru omenire, întrucât noua lui invenţie, ar putea să îi transforme pe oameni într-un fel de zei moderni. “Cred că este foarte posibil ca în următorii 200 de ani, homo sapiens să avanseze la un stadiu de fiinţă divină ori prin manipulare biologică, inginerie genetică, ori prin crearea de cyborgi, roboţi jumătate organici, jumătate non-organici. Va fi cel mai mare pas în evoluţia biologiei. Nimic nu s-a schimbat din punct de vedere biologic, încă de la apariţia vieţii. Dar în 200 de ani vom fi la fel de diferiţi de oamenii din prezent precum sunt cimpanzeii faţă de noi” a relatat Yuval Noah Harari pentru RussiaToday.

Din păcate, doar cei mai bogaţi oameni ai planetei îşi vor putea permite o astfel de tehnologie, întrucât preţul pentru punerea sa în funcţiune şi păstrarea într-o formă cât mai bună, ridică un cost exagerat de mare pentru oamenii de rând.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.