Philips aduce viitorul mai aproape

0
1098

Viitorul pardoselilor ar putea fi mai luminos decât crezi, dacă Philips are modul său. După câțiva ani petrecuți în curs de dezvoltare a ideii, compania olandeză este gata pentru a furniza și instala „covoare luminoase” în întreaga regiune a Americii de Nord, cu o lansare oficială stabilită pentru Lightfair Internațional Trade aflat în New York City săptămâna viitoare.

Noțiunea de covoare integrate cu LED-uri nu este una nouă. Philips lucrează la acest concept încă din anul 2013 impreauma cu Desso, o companie europeană de pardoseli. Acum, covoarele futuriste ar putea apărea, în curând, pe pardoselile americanilor. Aeroporturile par a fi candidatul evident, covoarele fiind capabile să îi ghideze pe călători către poarta lor sau către bagajele personale. Philips prevede, de asemnea, precum carpetele futuriste ar putea fi prezente și în locuri ca hotelurile, teatrele sau spitalele.

Fiecare secțiune a carpetei dispune de un strat subțire de lumini LED sub un start special conceput, „light transmissive”. Când luminile sunt pornite, ele strălucesc direct prin stratul de covor: când ele sunt oprite, dispar complet. Philips susține precum covoarele sunt suficient de robuste pentru a rezista împotriva scurgerilor, curățeniei și utilizării excesive fără ca LED-urile să se supraîncălzească sau să se strice.

4

Aplicațiile direcționale îți vin în minte în primul rând, dar covoarele pot servi un scop informativ, de asemnea. În Berlin, o companie de ziare a implementat covoarele futuriste în intrarea principală afișând știrile de pe website-ul lor împreună cu anunțuri de evenimente și mesaje personalizate de întâmpinare pentru invitații speciali. Philips sublinineaza, de asemnea, aplicații de siguranță potențiale, în special pentru situații când semnalizările obișnuite ar putea fi ascunse de fum.

meeting-room

Covoarele sunt proiectate pentru a se interfera cu cele mai multe sisteme de management de construcții utilizate în prezent și ele vin într-o varietate de modele și culori neutre tonifiate.

Philips nu a anunțat o destinație speifica pentru covoare, dar vom continua să urmărim dezvoltarea acestui proiect. Covoarele LED vor fi expuse integral la Lightfair săptămâna viitoare, în New York, SUA.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.