Pioneer aduce Android Auto și Apple CarPlay pentru orice mașină

0
734

Dacă ai cumpărat o mașină al cărei an de fabricație este undeva după 2013, este foarte probabil ca aceasta să fie echipată cu propriul său sistem de navigație, beneficiind și de actualizările privind traficul în timp real, prognoza meteo și chiar locațiile celor mai apropiate stații de carburanți sau ATM-uri. Cu siguranță te-ai enervat încercând să accesezi informațiile dorite, întâmpinând dificultăți în utilizarea interfeței echipamentului, în timpul deplasării pe autostradă cu mai mult de 100 km/ora. Este notorie calitatea îndoielnică a acestor echipamente folosite de producătorii de automobile și partenerii lor constructori de interfețe de utilizator.

Iată că în sfârșit acum puteți face ceva pentru simplificarea accesării informațiilor dorite. Pioneer Electronics a introdus pe piață prima soluție de after-market care se integrează atât cu smartphone-urile de la Apple cât și cu cele de la Google, oferind mașinii tale o interfață intuitivă, cu o utilizare la fel de facilă ca și a smartphone-ului tău. Pioneer a fost primul furnizor ce a introdus această soluție after-market în toamna anului trecut, atunci valabilă numai pentru produsele Apple, cu denumirea de Apple CarPlay. Noile sisteme care abia au ieșit pe piață acum conțin și Android Auto într-o combinație deosebit de utilă pentru oricare din fanii iOS sau Android.

Soluțiile oferite de Pioneer costă de la 700 $ modelul de bază AVH-4100NEX și 800 $ modelul de mijloc AVIC-7100NEX, până la modelul de top AVIC-8100NEX care se poate cumpăra cu 1400 $. Toate modelele permit accesarea căutării prin voce, plus toate caracteristicile navigării aflate în oricare din ambele smartphoneuri. Dacă ai nevoie de îndrumări pas cu pas, nu trebuie decât să apeși butonul de voce și să-i spui locația unde vrei să mergi. Imediat o voce feminină robotizată te va ghida către destinația dorită iar în cazul în care veți primi un mesaj, aceeași voce vi-l va citi, așteptănd răspunsul tău. Cu ajutorul NEX și a propriei voci vei putea efectua apeluri, recapitula programul din ziua respectivă, afla informații meteo, asculta muzică sau găsi cea mai apropiată pizzerie. Nu e aproape nici o diferență față de utilizarea aplicațiilor Siri sau Google Now, cu diferența că nu vei folosi mâinile care vor rămâne pe volan și ochii ce vor fi atenți la drum.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.