Ultima actualizare a aplicației Google pentru dispozitivele cu Android a adăugat funcția ”find my phone”

0
793

In recenta actualizare a aplicației Google de pe dispozitivele cu Android, cei de la Google au adăugat funcția de localizare a telefonului ”find my phone” (găsește-mi telefonul). Prin simpla scriere a mesajului ”find my phone” în câmpul ”Google search” de către utilizator, se poate identifica locația exactă a telefonului. Pentru funcționarea corectă a serviciului trebuie ca, în prealabil, utilizatorul să fie autentificat pe telefonul cu Android, utilizând contul său Google și în plus să fi instalat anterior versiunea cea mai recentă a aplicației Google.

Astfel, în caz de furt sau pierdere a dispozitivului, utilizatorul poate intra în orice browser de pe orice dispozitiv care are acces la Internet și va accesa www.google.com, autentificându-se cu același cont folosit pe telefonul pierdut, va tasta mesajul specific ”find my phone” și va aștepta rezultatele căutării. In cazul în care telefonul este pornit și se află într-o locație ce dispune de conexiunea la Internet, browser-ul de pe dispozitivul cu care se face căutarea va afișa rapid o fereastră din Google Maps unde va fi precizată locația telefonului pierdut. Ulterior descoperirii locației, serviciul de localizare al Google permite declanșarea soneriei telefonului pentru ușurarea găsirii sale, în cazul în care acesta nu se află la vedere.

Recenta actualizare a aplicației nu va fi funcțională pe aparatele iPhone sau iPad indiferent dacă acestea au preinstalată aplicația Google. Ultima actualizare ce conține funcția ”find my phone” este numai pentru dispozitivele ce utilizează sistemul de operare Android. Inaintea acestei actualizări, serviciul de localizare era oferit de Google exclusiv prin intermediul unei alte aplicații Google denumită ”Android Device Manager”. Aceasta rămâne disponibilă și în viitor deoarece cu ajutorul ei se poate reseta de la distanță orice cod de deblocare sau orice PIN al unui dispozitiv ce are sistemul de operare Android, chiar se poate șterge în totalitate datele de pe un smartphone sau o tabletă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.