Poți cumpăra conturi de PayPal compromise cu un cont de PayPal

0
706

Puteți plăti pentru aproape orice cu contul personal de Paypal. Produse de pe eMAG, eBay, Amazon, cherestea de la Dedeman sau camere de hotel cu Hotwire. Dar știați că puteți utiliza, de asemenea, contul de Paypal pentru a cumpăra un alt cont de Paypal furat de la altă persoană?

Brian Krebs, un cercetător de securitate, a descoperit mai multe vânzări „ilegale” folosind un site numit PayIvy dedicat pentru bunurile digitale furate. Acesta a găsit conturi furate de Netflix, Hulu și Minecraft până la coduri de licențe pentru Microsoft și Adobe. Și da, câțiva comercianți vând și conturi de Paypal compromise și într-adevăr poți plăti pentru a le folosi în scopuri personale.

PayIvy-Netflix-590x382

Cu toate acestea, deținătorii Paypal nu stau cu mâinile în sân și veghează asupra acestor tranzacții. Când văd că un furnizor vinde produse suspecte ei închid contul de Paypal al respectivului, iar pe de o altă parte, siteul PayIvy nu este așa interesant precum cei de la PayPal de activitățile de vânzare ale utilizatorilor săi.

Evident, cumpărarea unui cont de Paypal furat folosind contul dumneavoastră personal de PayPal nu ar fi cel mai inteligent mod de a achiziționa astfel de lucruri. O monedă digitală precum BitCoin sau DogeCoin ar fi o opțiune mai bună sau ați putea, de exemplu, să folosiți un alt cont de Paypal furat ca să plătiți un cont nou de PayPal furat.

De ce? În principiu, argumentul este că PayIvy este doar o platformă. Tot ceea ce face este să permită unor utilizatori să vândă diverse lucruri pe care alți utilizatori le-ar cumpăra. În plus, o parte din această activitate- deși se pare că ar fi ilegala- este de fapt doar o încălcare a termenilor de utilizare ale siteurilor furnizate. Cu toate acestea, agențiile de aplicare a legilor nu sunt de aceeași părere asupra acestui lucru. La un moment dat agențiile pot porni în instanță un proces pentru a închide PayIvy, dar în jocul de securitate, există întodeauna un alt site de vânzări care așteaptă să apară când altul se închide.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.