Primul smartscooter va apărea pe străzi la vară

0
673

Compania producătoare de scutere electrice Gogoro a declarat astăzi că în vara acestui an va lansa pe piață un smartscooter care va fi alimentat de baterii înlocuibile. Pentru început însă produsul va fi disponibil doar în Taiwan. Modelul a fost anunțat încă de la începutul acestui an și va fi primul de acest fel la nivel mondial.

În cadrul unei conferințe de presă ținută azi în Taipei, compania și-a exprimat intenția de a construi stații de încărcare a bateriei în Taipei și New Taipei City, alături de magazine specializate și locuri de parcarare speciale. Încă nu au fost dezvăluite detalii în legătură cu prețul și data exactă a lansării vehiculului pe două roți.

Nu prea se știau multe despre această nouă companie înainte de ediția CES (Consumer Electronics Show) de anul acesta înafară de faptul că se află într-un parteneriat strâns cu producătorul de telefoane mobile HTC. Gogoro are un număr impresionant de investitori printre care se numără și Cher Wang, noul CEO de la HTC.

Compania a expus produsul publicului la începutul acestui an în Las Vegas, un scuter electric alimentat de două baterii înlocuibile care pot fi schimbate în stații special amenajate în oraș.

Posesorii vor putea într-o oarecare măsură să aibă control asupra scuterului cu ajutorul unor aplicații pentru telefon. De asemenea, compania va colecta date despre vehicul și călătoriile acestuia într-un cloud, toate aceste funcții find foarte utile in cazul furtului de exemplu.

Dacă ne uităm la specificații, scuterul beneficiază de un set întreg de senzori printre care se numără senzori de gravitație și impact, busolă digitală, leduri ambientale și mai mulți senzori de temperatură. La toate acestea se mai adaugă Bluetooth integrat pentru face posibilă comunicarea cu aplicațiile menționate mai sus.

Scuterele inteligente sunt doar începutul pentru această companie. Deși nu au făcut încă nici o declarație oficială cu privire la alte produse care urmează să apără în viitor, cei de la Gogoro nu exclud posibilitatea de a lucra la un prototip electric pe patru roți.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.