Primul test HIV pentru acasă a fost pus în vânzare în Marea Britanie

0
546

Astăzi în Marea Britanie a fost pus în vânzare cel mai precis test HIV pentru uz personal de pe planetă. Este pentru prima oară când în această ţară a fost aprobat în mod legal pentru punerea în vânzare un test pentru uz personal.

Testul este de unică folosinţă şi le permite celor care îl folosesc să-şi determine „statusul HIV” chiar din propriile lor locuinţe, fiind suficient în acest sens doar o picatură din sângele lor.

Numit în mod oficial BioSure HIV Self Test, acesta este un test precis în proporţie de 99,7% iar tehnologia sa este foarte asemănătoare cu cea a unui test de sarcină: se caută anticorpi specifici în sânge care prin prezenţa lor afişează sau nu rezultat pozitiv pentru virusul HIV.

Pentru că rezultatele afişate să fie precise, testul trebuie făcut la minim 3 luni dupa expunerea la posibila infecţie.

Compania BioSure recomandă celor care bănuiesc că au fost expuşi temutului virus HIV, să se testeze în acest sens la un profesionist healthcare care le poate da un rezultat sigur la doar 6 săptămâni după posibila infecţie. De asemenea compania recomandă consultanţa de urgenţă la medic în cazul unui rezultat pozitiv al testului, pentru că, reamintesc ei că cu cât de rapid este pus un diagnostic cu atât de posibil este ca tratamentul să aibe succes.

Testul BioSure HIV Self Test costă 30 de lire sterline şi rezultatul este furnizat în doar un sfert de oră.

Virusul HIV se transmite prin sânge, spermă, secreții genitale, lichid cefalorahidian (LCR) și lapte matern. Porțile de intrare cele mai frecvente sunt rănile proaspete, sângerânde din mucoasă (oculară, bucală, vaginală, anală) sau rănile nevindecate sau insuficient protejate de pe oricare parte a pielii corpului. Căile de transmitere cele mai frecvente sunt cele vaginale sau anale datorate nefolosirii prezervativelor și practica sexuală orală.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.