Primul vandalism realizat cu ajutorul unei drone a fost înregistrat. Ce va urma ?

1
900

Intr-o dimineață obișnuită de miercuri locuitorii New York-ului au rămas stupefiați, observând cum unul dintre cele mai mari, mai vizualizate și mai greu accesibile panouri publicitare ale metropolei americane, aflat la intersecția Houston Street cu Lafayette Street a fost vandalizat, fiind mâzgălit de către cineva care reușise să ajungă la acea înălțime amețitoare.

Panoul respectiv făcea reclamă jeans-ilor produși de celebrul Calvin Klein cu ajutorul unei fotografii uriașe a fotomodelului Kendall Jenner, sora mai mică a supermediatizatei Kim Kardashian.

Deși panoul publicitar se afla la o înălțime imposibil de ajuns fără ajutorul unor macarale speciale sau a unor frânghii din alpinismul utilitar, acesta era mâzgălit chiar în zona feței fotomodelului.

Vandalizarea uriașului panou publicitar a fost revendicată ulterior de Katsu, un binecunoscut artist de graffiti care a recunoscut că s-a folosit de o dronă DJI Phantom, ”tunată” astfel încât să poată pulveriza spray-ul cu vopsea de culoare roșie pe suprafața panoului publicitar.

Trebuie să reținem că este prima oară când o dronă e utilizată în astfel de scopuri distructive, imaginația lui Katsu deblocând nenumărate  idei de acest gen ale altor persoane rău-intenționate.

Incă de anul trecut Katsu a făcut mai multe demonstrații prin care executa desene graffiti pe pereți sau alte suprafețe inaccesibile, vopsite în alb, cu ajutorul dronei căreia îi atașase un spray.

In urmă cu câțiva ani Katsu vandalizase un perete al muzeului MOCA (The Museum of Contemporary Art) din Los Angeles cu ajutorul unui extinctor încărcat cu vopsea neagră.

”Reușita” lui Katsu evidențiază potențialul distructiv al dronelor în această direcție, uriașul panou aflat la mare înălțime, pe o suprafață de șase etaje nu ar fi putut fi vandalizat utilizând metode tradiționale.

Presupunând prin absurd că cineva ar fi reușit coborând cu ajutorul unor frânghii, de genul celor folosite de alpiniștii utilitari, timpul estimat pentru mâzgălirea panoului publicitar n-ar fi fost destul de scurt, ca patrula de poliție din zonă să nu te observe.

Ori în cazul dronei lui Katsu acțiunea de vandalizare a panoului a durat mai puțin de un minut, îngrijorarea tuturor celor din domeniul publicitar fiind firească, pentru că acest prim incident distructiv realizat cu ajutorul unei drone performante va fi urmat cu siguranță de multe altele.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.