Google şi Levi Strauss lucrează la proiectul Jacquard

0
743

Dispozitivele purtabile sunt din ce în ce mai populare şi uzează termeni din diferite domenii. Dacă până în prezent discutam despre ceasuri şi ochelari inteligenţi, din acest moment vom vorbi despre haine smart, dar nu în sensul estetic. Ce este Project Jacquard şi ce implică este prezentat mai jos.

Levi Strauss se numără printre cele mai cunoscute şi apreciate mărci de jeans din lume, iar pentru a marca valoarea sa în domeniul textil şi tehnologic, compania americană a construit un parteneriat cu Google. Obiectivul lor este de a crea jeans inteligenţi care vor permite controlarea unui smartphone fără o conexiune mână-telefon.

Proiectul vizat de acest parteneriat poartă numele de Jacquard şi urmăreşte dezvoltarea unui set de fibre textile care vor permite controlarea dispozitivelor inteligente din viaţa noastră. Pentru a dezvolta cabluri asemeni fibrelor din punct de vedere al aspectului, contactului şi rezinstenţei la spălare vor fi necesare eforturi îndelungate din partea companiei Google.

Google nu este prima companie care încearcă să introducă tehnologia smart în articolele vestimentare ca hainele să reacţioneze la gesturi sau comenzi tactile, însă este un plan inedit cu un potenţial maleabil. Spre surprinderea noastră, acesta pare a fi unul din proiectele care vor părăsi laboratorul Google datorită parteneriatului său cu firma Levi Strauss.

Ivan Poupyrev, directorul tehnic al Google ATAP, a afirmat că structura textilelor va fi aceeaşi cu cea a ecranelor tactile, iar înlocuirea firelor textile cu cele conductive va determina reacţia la atingeri şi gesturi. De altfel, prin intermediul proiectului Jacquard se va putea controla volumul playerului muzical prin simpla atingere a pantalonilor şi va fi posibilă preluarea apelurile telefonice prin atingerea reverului hainei.

Partenerul său a anunţat că va fi prima fabrică de haine care va integra textilele dezvoltate de Project Jacquard, însă nu a precizat momentul când ar ajunge pe piaţă. Deşi, nu avem o dată precisă a acestor acţiuni, toate semnele indică faptul că discutăm despre viitorul apropiat, dar mai ales că proiectul Jacquard va fi un succes.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.