Japonezii au creat o proteză bionică controlată cu ajutorul telefonului

0
701

O companie japoneză sub numele de Exiii a proiectat un braț bionic în valoare de 300 de dolari care poate fi controlat cu ajutorul smartphone-ului, fiind capabil să îndeplinească sarcini impresionante.
Exteriorul brațului este printat în întregime în 3D, acest lucru îl face ușor de construit și asamblat, putând fi reparat sau reprintat în diferite culori.

Spre deosebire de celelalte proteze mecanice apărute recent, precum cele de la Enabling The Future, acest model este format în mare parte din părți electronice, poate fi conectat la telefon și dispune de un senzor EMG. Când nervii și mușchii sunt activați, telefonul preia și interpretează aceste semnale iar apoi le transmite brațului artificial sub formă de mișcări. Degetele mâinii se pot înlocui cu diferite unelte sau chiar cu un Stylus capacitiv.

Deși brațele sunt acum disponibile pentru vânzare există o listă de așteptare destul de mare, Exiii cerându-și scuze pentru eventualele întârzieri în livrarea produsului. Prioritatea companiei este de a trimite întâi prototipul instituțiilor de cercetare abia apoi persoanelor care au nevoie de el.

Este extraordinar totuși faptul că Exiii a reușit să construiască acest membru artificial atât de complex cu ajutorul unui buget de doar 300 de dolari.  Acest lucru demonstrează încă o dată cât de utilă și eficientă este tehnologia printării 3D.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.