PureWrist, brățara-card ce face uitat serviciul Apple Pay

0
583

De ceva vreme mass-media românească e bombardată de reclama serviciului unei bănci din România care îți permite să efectuezi tranzacții de bani numai cu ajutorul smartphone-ului. Reclama mi se pare puțin depășită în condițiile în care de ani buni serviciul de ”banking online” e folosit de clienții mai multor bănci, altele decât cea cu reclama.

Cu ajutorul acestui serviciu poți efectua plăți, trimite sau primi bani de pe orice dispozitiv care are acces la Internet. Se pare că această reclamă e promovată în scopul ștergerii imaginii negative a acestei bănci, după câteva scandaluri cu acordarea de împrumuturi dubioase și arestarea unor membri ai staff-ului, în care aceasta a fost implicată în ultima perioadă.

In timp ce noi, trăitorii spațiului mioritic suntem entuziasmați la maxim de serviciile de ”banking online”, pe Indiegogo a fost lansată săptămâna trecută PureWrist, o modernă brățară din silicon care are încorporat un cip de plată NFC (Near Field Communication) cu care poți uita de Apple Pay.

4

Acest cip conținut în interiorul brățării este alimentat de o tehnologie similară cu cea găsită în Apple Pay sau în cărțile de credit activate NFC. Acest cip permite brățării PureWrist să poată fi folosită ca și formă de plată oriunde nu ți se cere datele de contact, adică la McDonalds, Target sau alți comercianți off sau online.

Fiecare brățară PureWrist este conectată la un card de debit preplătit ce este licențiat de MasterCard și emis de Sunrise Bank. Aceasta înseamnă că toate fondurile depozitate sunt stocate într-un cont garantat FDIC ce oferă utilizatorilor un portal de ”banking online”, unde cu ușurință pot verifica soldul sau realimenta contul cu fonduri.

3

Deoarece PureWrist nu vine cu un card de debit obișnuit din plastic, compania precizează că fiecare utilizator va beneficia de un număr de card din 16 cifre, astfel încât va putea utiliza contul preplătit pentru achiziții online. Trebuie menționat și aspectul social conștient al producătorilor brățarei PureWrist care donează 20% din profitul lor de pe Indiegogo către The Leukemia & Lymphoma Society, organism de ajutorare a persoanelor ce suferă de boli rare.

Programată să fie lansată în septembrie, PureWrist va costa 40 de dolari, cei care vor face precomanda încă de acum vor beneficia de un preț ”early-bird” de 30 de dolari, ulterior fiind percepută o taxă de 4,99 dolari pe lună, abonament ce va fi debitat automat din contul preplătit al utilizatorului.

https://www.youtube.com/watch?v=rHA05V9wfgM

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.