ReFlex, primul smartphone cu ecran flexibil

0
652

Deşi nu ofeream prea multe şanse tehnologiei flexibile, iată că prezentul a reuşit să ne surprindă în mod plăcut printr-un device cu ecran flexibil.

Cu toate că LG a venit cu promisiuni în cadrul CES 2016, se pare că tehnologia lor nu a reuşit să se materializeze până acum. Dar cu toate acestea, o echipă din departamentul LG Human Media Lab de la Queen’s University a reuşit pentru prima dată în istorie să dezvolte primul telefon cu ecran flexibil multi-touch.

Noul device poartă denumirea de ReFlex şi are în componența sa o serie largă de senzori tactili pe baza cărora utilizatorii vor avea un feedback cât mai realist atunci când vor folosi capacitatea de îndoire a ecranului. Mai mult decât atât, pe lângă senzorii prezentaţi anterior, telefonul mai dispune de încă o serie de astfel de elemente ce vor oferi informaţii cu privire la gesturile realizate de utilizator, astfel încât atunci când acesta va răsfoi prin paginile unei cărţi digitale să aibă parte de o senzaţie cât mai aproape de realitate.

Deocamdată produsul se află în stadiul de prototip, având la momentul de faţă un Android KitKat 4.4 cu funcţii speciale ecranului flexibil OLED. Informaţii cu privire la procesor sau la memoria RAM nu ne-au fost oferite, însă ne aşteptăm să vedem o evoluţie şi din acest punct de vedere atunci când device-ul va fi lansat oficial.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.