Regera Hybrid Megacar, o nouă provocare pentru miliardarii planetei

0
582

Ultimul concept realizat de compania Koenigsegg a primit în sfârșit un preț și o dată de lansare. Considerat ca cel mai nebunesc proiect al brand-ului, Regera Megacar va costa 2,1 milioane de euro potrivit informațiilor oferite de dealer-ul britanic al companiei suedeze.

Modelul Regera Megacar al Koenigsegg a fost prezentat în cadrul salonului auto Geneva Motor Show de anul acesta din Elveția. Acesta folosește un motor twin-turbo în V8 de 5 litri dublat cu energie electrică care produce 1500 de cai putere și 2000 de Nm cuplu motor.

Motorizarea nepereche a modelului Regera Megacar coroborată cu o formă aerodinamică activă conferă acestei megamașini niște timpi ridicoli de accelerare de pe loc.

5

Nu s-a confirmat timpul pentru intervalul de la 0 la 60 mph dar a putut fi masurat timpul intervalului de la 0 la 250 mph (peste 400 km/h) care a fost sub 20 de secunde. Conform acestor timpi se poate spune că Regera Megacar este cea mai puternică și are cea mai rapidă accelerare dintre toate mașinile de producție care s-au construit vreodată.

Prin comparație, modelul Hennessey Venom GT cu motorul său twin-turbo LS7 V8 atinge maxim 270 mph, Bugatti Veyron Super Sport cu motorul său quad-turbo W16 apropie 268 mph iar modelul anterior al Koenigsegg, Agera R atinge 260 mph.

4

Cu cei 1500 de cai putere ai săi, Regera n-are cum să nu depășească toate performanțele mai sus menționate. Pentru acest test va trebui să mai așteptăm puțin dar estimările specialiștilor prevăd o viteză maximă pentru Regera undeva în intervalul de lângă 280 mph.

Acest lucru este posibil datorită mecanicii aproape perfecte a conceptului Regera Megacar, cu un tren de rulare electric și cu utilizarea excesivă a materialelor ușoare, datorită cărora Regera nu depășește 1633 de kilograme. In plus, sistemul propriu ”Direct Drive” înlocuiește cutia de viteze cu un sistem regenerativ de frânare bazat pe trei motoare electrice care lucrează împreună.

7

Koenigsegg a construit o a doua uzină de asamblare pentru construcția modelului Regera Megacar. Vor fi comercializate numai 80 de mașini, livrările debutând tocmai în decembrie 2016. Dacă ești deosebit de potent financiar și pasionat de ”melodiile” motoarelor cu ”herghelii” de cai putere, recomandarea mea ar fi să faci comanda chiar acum, dacă vrei să fi sigur că Moș Crăciun din 2016 va rezona cu ”jucăria” ce-ți dorești.

https://www.youtube.com/watch?v=Gj9DehclgiU

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.