România s-a clasificat pe locul 6 la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice din Coreea de Sud

0
493

Avem întradevăr oameni cu care să ne mândrim indiferent de ţara în care ne ducem, de data aceasta fiind vorba despre Coreea de Sud, locul în care se nasc cei mai mari jucători de eSports din lume. Iată că în ciuda faptului că distanţa a fost extrem de mare, România a reuşit să ocupe locul 6 pe naţiuni la cea de-a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF). Competiţia s-a desfăşurat în perioada 2-5 decembrie 2015 în zona Seul din Coreea de Sud.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 6 decembrie 2015

În cadrul evenimentului au participat 170 de jucători din 28 de ţări, românii reuşind să se clasifice prin performanţă la toate cele trei probe din programul CM IeSF: Hearstone, League of Legends şi Startcraft 2. Unul dintre cele mai bune rezultate obţinute de români a fost a lui Ştefan zis şi „Moody” Marinescu, care a reuşit să obţină medalia de bronz la concursul de Heartstone. La Starcraft 2 şi League of Legends am fost reprezentaţi de cei mai buni jucători ai României, respectiv Silviu „NightEnD” Lazăr pentru StartCraft 2 şi echipa XPC Gaming pentru League of Legends.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 6 decembrie 2015

„Putem spune că România continuă tradiţia începută în 2009 mai precis menţinerea în primele zece ţări la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice. Hearthstone se dovedeşte a fi unul dintre jocurile în care românii reuşesc de fiecare dată să între pe podium. La PGL Winter Tavern Tales, concurs cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, desfăşurat în urmă cu o lună la DreamHack Cluj-Napoca, premiul cel mare a fost câştigat tot de un sportiv din ţara noastră, Andrei ”Hannballz2” Militaru, iar acum un alt român obţine
medalia de bronz. Acestea sunt, fireşte, doar cele mai recente succese, pentru că avem şi alţi jucători români foarte buni la Hearthstone, precum Radu ”Rdu” Dima, actualmente membru al organizaţiei spaniole G2 Esports”, a declarat Silviu Stroie, preşedintele PGL şi vicepreşedinte Internaţional e-Sport Federation (IeSF).

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.