S-a realizat primul jailbreak pentru PlayStation 4

0
558

Dacă până acum ai fost de părere că noile console de jocuri nu pot fi crackuite, se pare că te-ai înşelat, întrucât un hacker a găsit soluţia perfectă pentru a trece de barierele de protecţie a celor de la Sony, astfel încât să poată să adauge jocuri modate fără nici-un fel de problemă.

Precum ne informează cei de la NeoGAF, se pare că hackerul CTurt a reuşit imposibilul în lumea vulnerabilităţilor şi a modurilor de crackuire. Acesta a realizat un sistem pe baza căruia s-a conectat la memoria RAM a consolei. Ba mai mult, prin intermediul browserului a reuşit să acceseze kernelul de la sistemul de operare, de unde a pornit şi primul jailbreak pentru PlayStation 4.

Informaţiile cu privire la acest tip de jailbreak au fost postate pe NeoGaf chiar de către hacker, explicând tuturor că tehnologia este o ramură ce poate fi uşor modificată, cu toate că experţii sunt capabili sa realizeze sisteme extrem de stabile. De asemenea, „spargerea” consolei PlayStation 4 implică cunoştinţe avansate de programare, întrucât sistemul este criptat şi blocat prin tot felul de elemente hardware, astfel încât să nu poată fi accesat decât de serviciile autorizate. Din păcate pentru cei de la Sony nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de eveniment, George Hotz fiind primul hacker din lume care a reuşit să spargă sistemul consolei PlayStation 3, factor ce a dus la un întreg proces în instanţă între compania producătoare şi hacker.

Nu a mai rămas decât foarte puţin timp până când consola să poată fi „spartă” în proporţie de 100%, adică să le permită oamenilor instalarea jocurilor de tip cracked. Din păcate nu avem nici-o informaţie cu privire la modul în care vor proceda cei de la Sony, însă ne aşteptăm să vedem o evoluţie în comparaţie cu ceea ce s-a petrecut în anul 2010.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.