TUTORIAL: Cum poţi obţine mai multe FPS-uri cu procesorul tău?

0
540

Procesorul reprezintă unitatea principală de calcul capabilă să încorporeze toate funcţiile unităţii centrale de prelucrare a informaţiei, sau a oricărui alt sistem electronic structurat funcţional. Acesta este împărţit în thread-uri şi core-uri, întocmai pentru a ajuta la o mai bună funcţionalitate şi o performanţă sporită atunci când se execută o sarcină mult prea avansată. Dar cu toate acestea sistemul de operare îi pune „piedici” la anumite zone, motiv pentru care astăzi dorim să vă prezentăm o metodă prin care să vă folosiţi cu adevărat întregul procesor.

Windowsul este programat să îţi stocheze o parte din puterea procesorului, întocmai pentru a reduce consumul de energie electrică. Unele sisteme de operare sunt gata prelucrate astfel încât performanţa să poată să atingă standarde maxime, însă dacă folosiţi Windows veţi avea nevoie de un program special prin care să vă deblocaţi întregul procesor. Mai exact, Windows-ul se foloseşte de anumiţi regiștri pentru a menţine acea cantitate de procesare, fără să îi se permită trecerea prin tot sistemul, cu toate că în anumite situaţii devine o necesitate, mai ales în jocuri. Desigur, toţi aceşti factori depind de producător, de sistemul de operare şi de toate celelalte elemente ce alcătuiesc un calculator. Android-ul în comparaţie cu sistemul Windows, este programat astfel încât să permită trecerea informaţiilor blocate atunci când se solicită o sarcină prea sporită de procesare, ceea ce din punct de vedere a sistemului Windows, această funcţionalitate lipseşte şi trebuie ajutată manual.

Publicată de TouchNews.ro pe Vineri, 18 decembrie 2015

În primul rând dacă doriţi să beneficiaţi de mai multă performanţă şi de câteva FPS-uri în plus, veţi avea nevoie de un software special, denumit şi Unpark CPU. Acesta se foloseşte de un sistem automatizat pe baza căruia accesează întreg ansamblul de regiștri, unde va produce mici modificări pentru aţi debloca thread-urile sau core-urile ce îţi sunt blocate. Primul pas pentru a putea beneficia de această funcţionalitate, este să descărcaţi Unpark CPU. Software-ul vine într-o variantă portabilă, ceea ce înseamnă că nu va trebui instalat în sistem. Din momentul în care l-aţi pornit, pe ecran vă vor apărea o serie de opţiuni, însă principalele butoane de care avem nevoie sunt „Check Status – va începe căutările în sistem şi va afişa părţile blocate din procesor „, „Unpark All – va debloca thread-urile şi va oferi un plus de eficiență din partea procesorului”, „Park All – îţi va oferi şansa să revii la setările iniţiale, pentru a spori capacitatea bateriei”.

Dacă doriţi un tutorial mai detaliat, Geo de la HardTek a realizat un scurt videoclip în care vă explică pas cu pas modul prin care puteţi să realizaţi această operaţiune.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.