Samsung patentează un phablet-notebook cu dublu sistem de operare

0
457
 Un phablet-notebook patentat de către celebra firmă coreeană Samsung a fost găsit în urma unei descoperiri făcute în baza de date a USPTO (United States Patent of Trademark Office).

Sistemul proiectat de către cei de la Samsung este format din două componente: un phablet și un display conectat la o tastatură care arată foarte mult cu un notebook.

Documentele găsite ne relevă faptul că device-ul poate cu ușurință să facă tranziția de la Android, pentru care este destinat dacă este folosit ca handset, către versiuni de Windows atunci când este activat mode-ul de notebook.

Documentele menționează și că se pot folosi și alte sisteme de operare pentru phablet-notebook, iar de aici putem bănui că unul dintre ele este și Tizen care a fost folosit de Samsung pe majoritatea ceasurilor inteligențe lansate, dar și pe smartphone-ul Z1.

Interesant este faptul că partea de așa-zis notebook a sistemului proiectat de Samsung nu deține hard disk, memorie RAM și nici procesor, tot greul fiind dus de către phablet, care de asemenea își poate împărtăși conexiunea de Internet cu restul sistemului și va dispune și de fișierele necesare rulării unui sistem de operare. Partea de notebook are însă un rol crucial în cadrul întregii construcții, făcând posibilă alimentarea cu energie a acesteia.

Conceptul notebook-phablet-ului nu se află deocamdată în faza de producție și nu există motive solide să credem că Samsung chiar intenționează să construiască un astfel de sistem. Documentele găsite în baza de date a USPTO datează, se pare, de pe la sfârșitul anului 2014.

Ideea în sine a celor de la Samsung nu este una complet nouă: compania ASUS a construit în urmă cu câțiva ani un sistem format dintr-o tabletă și un phablet, ultimul device fiind bazat tot pe Android, ceea ce a servit drept sursă de inspirație pentru alte invenții care au fost echipate atât cu Android cât și cu Windows, puține dintre ele fiind și expuse comercializării.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.