Visul unei nopți în spațiul cosmic, în varianta comandantului ISS Terry Virts

0
502

Oriunde te-ai afla în concediu, pe o plajă liniștită ascultând melodia valurilor ce mângâie nisipul sau înconjurat de parfumul cetinei de brad într-un vârf de munte, este imposibil să nu rămâi fascinat de cerul înstelat al nopților petrecute atât de aproape de natură.

Parcă ar fi cu totul alt cer decât cel din zgomotoasele aglomerații urbane pline de praf și fum de eșapament pe care trebuie să le suportăm cu stoicism în fiecare zi și noapte. Dacă e atât de diferit cerul între două locații atât de apropiate ca și distanțe cosmice, imaginați-vă cum e cerul văzut din spațiul cosmic.

Cu certitudine, astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) nu au nevoie să moțăie privind emisiunile TV pentru a adormi și nici de ultimele inovații din domeniul decorațiunilor interioare, de iluminare a tavanului dormitorului cu sute de led-uri imitând cerul înstelat. Comandantul ISS, Terry Virts ne poate confirma acest lucru.

1

Astronauții nu trebuie decât să privească prin hublourile stației spațiale și imagini nepereche se vor deschide în fața lor astfel încât nici somnul nu va mai dori să îi cuprindă. Mărinimos din fire, Terry Virts ne-a oferit (printr-un video postat recent pe contul său de Twitter) și nouă, muritorilor de rând, imagini ale cerului dintr-o stație spațială ce se deplasează cu 17,000 de mph în jurul Terrei.

https://www.youtube.com/watch?v=X7Ubh77coNU&feature=youtu.be

Comandantul Virts și echipajul său au salutat la sfârșitul lunii martie sosirea la bordul stației spațiale a doi noi cosmonauți, Scott Kelly și Mikhail Kornienko ce vor să depășească vechiul record de ședere continuă în spațiul cosmic, stabilit în urmă cu 20 de ani de cosmonautul rus Valeri Polyakov, de 437 de zile.

Deși comandantul Virts împreună cu echipajul său trebuiau să revină pe Terra încă din data de 13 mai, din cauza eșuării misiunii navetei rusești fără pilot ce trebuia să efectueze aprovizionarea ISS, prăbușirea recentă a acesteia în Oceanul Pacific a prelungit șederea comandantului Virts și a echipajului său până in luna iunie, la o dată ce încă nu a fost stabilită.

Amânarea întoarcerii pe Terra nu l-a îngrijorat pe comandantul Virts, din contră, el a declarat într-un tweet că este foarte bucuros de faptul că trebuie să mai rămână la bordul ISS. După ce ne-a oferit irealele imagini filmate de la bordul ISS, înțelegem perfect motivele bucuriei sale, fiind greu să te desparți de senzațiile oferite de zilele petrecute la bordul stației spațiale.

3

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.