Scapă de reclamele nedorite de pe Android cu noul Adblock Plus Browser 1.0

0
565

Compania Eyeo, creatorii familiarului software Adblock Plus au lansat recent primul lor browser pentru mobil. Denumit Adblock Browser 1.0 pentru Android, acesta se află la ora actuală deschis în versiunea beta, ceea ce presupune că oricine îl poate testa. Inainte de a încerca acest nou browser e bine totuși să cunoaștem câteva aspecte importante.

2

Inainte de a începe efectiv testarea browser-ului Adblock Plus trebuie să ne alăturăm comunității Adblock Plus Browser creată pe Google+. O altă cerință se referă la verificarea configurației sistemului de operare Android astfel încât acesta să permită instalarea unor aplicații din surse necunoscute (opțiunea se poate accesa din meniul setărilor de securitate de pe Android).

Odată îndeplinite aceste două condiții, putem accesa aplicația dând click pe link-ul sau scanând codul QR găsite pe pagina comunității de pe Google+. Adblock Plus Browser 1.0 este bazat pe Firefox pentru Android, compania Eyeo justificând alegerea Firefox prin faptul că admiră Mozilla și pentru că aceasta este ”open source” de asemenea.

In afara blocării anunțurilor, noul Adblock Plus Browser 1.0 promite să micșoreze consumul lățimii de bandă, să prelungească durata de viață a bateriei dispozitivului și să protejeze utilizatorii de virușii de tip malware ”injectați” în anumite anunțuri.

Trebuie menționat faptul că Adblock Plus Browser 1.0 nu ne va permite activarea suplimentelor și a sincronizării browser-ului Firefox pentru desktop. Browser-ul poate fi setat pentru a permite vizionarea reclamelor anumitor furnizori de încredere sau poate bloca absolut toate anunțurile, dacă asta dorim.

Dacă ne aducem bine aminte, Adblock Plus pentru Android a mai fost disponibil acum câțiva ani sub formă de extensie dar a fost interzis din Play Store datorită interferenței cu funcționalitățile altor aplicații, fiind capabil să blocheze numai reclamele de pe conexiunile HTTP necriptate, ceea ce însemna că era inutil în cazul navigării pe site-urile HTTPS securizate.

Adblock Plus Browser 1.0 va ieși din versiunea beta cel târziu în august, potrivit directorului de comunicare al Eyeo, Ben Williams, acesta confirmând și dezvoltarea unei versiuni pentru iOS a cărei dată de lansare nu a fost încă dezvăluită.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.