Schimbări majore efectuate de Google începând cu 21 aprilie

0
704

Incepând cu data de marți 21 aprilie, algoritmul căutărilor efectuate cu ajutorul motorului de căutare Google va suferi modificări datorită implementării unei actualizări majore care va schimba criteriile de ordonare a website-urilor în clasamentul Google. Cei de la Google au anunțat că noul algoritm va avantaja website-urile mobile-friendly, ce sunt optimizate pentru orice dispozitiv sau gadget prin redimensionarea automată a textului sau fotografiilor website-ului, astfel încât informația să fie vizibilă în totalitate, indiferent de mărimea ecranului.

In consecință, celelalte website-uri care nu sunt mobile-friendly vor fi coborâte în clasamentul Google. In condițiile în care la ora actuală traficul online se realizează în proporție de 60% de pe dispozitivele mobile, Google dorește ca toți internauții să beneficieze de o vizualizare cât mai bună în momentul când accesează link-uri de pe mobil. Schimbarea algoritmului de căutare a fost anunțată încă din luna februarie, pentru a da posibilitate website-urilor ca în două luni să devină mobile-friendly dacă nu vor să fie retrogradate în clasamentul Google.

In ciuda anunțului făcut acum două luni, vor fi afectate milioane de website-uri din întreaga lume. Supranumită ”mobile-geddon”, actualizarea din 21 aprilie a celor de la Google va avea repercursiuni negative în special asupra micilor afaceri online dar și asupra unor brand-uri mari ca Daily Mail, American Apparel sau Ryanair, conform unui studiu realizat de curând de către compania de marketing Somo.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.