Și țigările electronice sunt toxice pentru organism

0
481

S-a început comercializarea țigărilor electronice în urmă cu mai bine de un deceniu, ele fiind destinate scopului declarat de a determina persoanele fumătoare să renunțe la țigările normale.

Nu tot ce e extrem de utilizat este automat și benefic pentru utilizatorii săi, cum ar putea fi și cazul ţigării electronice. Un studiu publicat de către American Thoracic Society susține că țigară electronică poate cauza disfuncții mari ale plămânilor la nivel celular.

Descoperirea a fost prezentată în ediția din acest an a Conferinței Internaționale American Thoracic Society, iar problemele semnalate în urmă folosirii tigarei electronice țin de schimbări în viabilitatea și proliferarea celulelor, precum și fr căderi de calciu, toate fiind dependențe de tipul de lichid folosit în experiențele fumatului „artificial”.

Studiul efectuat se bazează pe analizarea de celule umane epiteriale care au fost expuse unor doze a 13 sortimente de țigări electronice, timp de 30 de minute respectiv 24 de ore.
Sortimentele Hot Cinnamon Candies, Banana Pudding și Menthol Tobacco au întâmpinat o nevoie a organismului de calciu, iar atunci când au fost administrate în doze mai mari, s-a observat că erau de-a dreptul toxice pentru celulele plămânilor. În testul care a durat 24 de ore, aceleași sortimente au scazul capacitatea celulelor de a se multiplica.
Cel care a coordonat studiul menționat, Temperance Rowell de la Universitatea din Carolina de Nord, și-a manifestat îngrijorarea vizavi de faptul că efectele nocive ale chimicalelor componente ale țigării electronice pentru țesuturile plămânilor sunt larg necunoscute.

State precum Singapore, Brazilia sau Uruguay au interzis comercializarea țigărilor electronice pe teritoriul lor, probabil drept urmare a comunicatului emis de către Organizația Mondială a Sănătății în 2013 cum că consumatorii sunt puternic atenționați să nu folosească aceste tipuri de țigări.

Țigara electronică a căpătat o popularitate imensă de-a lungul timpului, numai în Regatul Unit înregistrându-se în anul 2013 peste 2 milioane de persoane care au folosit-o cu regularitate. Campania de promovare a acestei invenții se pare că a funcționat perfect, în ciuda faptului că nu există studii universal-acceptate care să dovedească siguranța dispozitivelor care înlocuiesc tutunul prezent în țigara electronică.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.