SkyWall 100, un fel de Bazooka pentru prins drone

0
570

Dronele încep să se extindă pe un domeniu cât mai larg, tocmai de aceea pe viitor trebuie să avem grijă de locurile în care le vom folosi, ele putând cauza probleme oamenilor, atât de securitate prin filmarea locurilor nepermise cât şi prin nesiguranţă, în cazul în care rămân fără baterii, în cădere putând să rănească pe cineva.

Dronele au devenit tot mai la modă în ultimii ani, ceea ce înseamnă că pe viitor ar putea fi cauza unor probleme de siguranţă, ele având oportunitatea de a filma din cele mai înalte unghiuri şi a captura imagini care în unele cazuri trubuie să rămână confidenţiale. Pentru a rezolva această problemă, un grup de ingineri de la Open Works au dezvoltat o armă, asemeni formatului Bazooka, capabilă să țintească şi să trimită dronele la sol fără să le cauzeze daune.

Skywall-100-anti-Drone-system

Arma poartă denumirea de SkyWall 100 şi este prima dedicată domeniului anti-dronă. Aceasta propulsează către dronă o plasă specială prin intermediul unui sistem de aer comprimat. Încă din denumirea armei SkyWall 100 ne putem da seama distanţa pe care este capabilă să prindă drona, respectiiv 100 de metri.

Potrivit informaţiilor, arma se încarcă în aproximativ opt secunde şi lansează plasa direct către dronă, fără să o piardă din linia de ochire. Totodată, întregul sistem mai are la bază un smart scope, ce se ocupă cu calcularea şi aproximarea distanţei de la unghiul de tragere şi până la dronă. După ce drona e prinsă în plasă, după câteva secunde se deschide o paraşută pentru a asigura o aterizare lină şi fără daune.

SkyWall100-Front-Shot.web_-600x400

Din păcate la momentul de faţă nu avem nici o informaţie cu privire la preţul unui astfel de lansator, însă cu siguranţă companiile ce doresc să îşi ţină informaţiile confidențiale vor plăti oricât pentru a o cumpăra.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.