Solar Impulse 2 își întrerupe călătoria datorită bateriei defecte

0
508

Într-un alt articol vă povesteam despre Solar Impuls 2, primul aparat de zbor alimentat solar a cărui echipă s-a angajat într-o expediție ce presupune înconjurul Pământului. Precizasem că proiectul va fi întrerupt și călătoria va fi finalizată anul viitor, datorită întârzierilor apărute pe parcurs.

După 117 ore și 52 de minute de zbor deasupra Pacificului (cinci zile), avionul a aterizat săptămâna trecută, în siguranță, în Hawaii dar am aflat intre timp că bateria a suferit avarii însemnate și că vor trece cel puțin două, trei săptămâni până să poată zbura din nou.

Echipa care a monitorizat zborul de la Nagoya, Japonia către Hawaii a observat o supraîncălzire a bateriei în cea de-a cincea zi de la decolare (ziua aterizării in Hawaii). Din nefericire, echipa nu a reușit să reducă temperatura datorită caracterului ciclic de zbor al Solar Impulse 2. În fiecare zi, avionul urcă la o altitudine de 28,000 picioare (8534,40 metri) și adună energie, coborând în cursul nopții la o altitudine mai mică. Echipa consideră că supraîncălzirea a fost cauzată de excesul de izolație din compartimentul bateriei.

Într-un comunicat de presă, echipa relatează că „ daunele unor componente ale  bateriei sunt iremediabile”, adăugând că sunt nevoiți să achiziționeze componente noi și să efectueze reparațiile, operațiune care va dura „cateva săptămâni de muncă serioasă”.  Cu această ocazie însă, tehnicienii vor căuta o soluție pentru a aduce unele modificări compartimentului bateriei, în scopul de a preveni alte probleme similare ce ar putea apărea în viitor, în timpul zborurilor lungi.

Cofondatorul și CEO-ul Solar Impulse, André Borschberg, a fost cel care a pilotat aparatul de zbor în această etapă a proiectului, dar odată ce avionul va fi reparat și se va continua expediția, partenerul sau Bertrand Piccard va prelua manșa. Următoarea etapă a expediției va fi încheiată cu aterizarea avionului în Phoenix, Arizona. După aceea, Solar Impulse 2 va mai face câteva opriri pe teritoriul Statelor Unite, înainte să-și ia zborul de această dată peste Atlantic și să revină în locul din care a început totul: Abu Dhabi.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.