Swirl, un obiect de uz casnic ce îmbină designul cu economia

0
627

Designerul Simin Qiu a proiectat un robinet neobișnuit, a cărui utilizare ne-ar putea ajuta în economisirea apei. În același timp, lichidul care curge din robinet ia forma unor modele turbionare plăcute vederii. Studentul de la Colegiul de Artă Royal din Londra a proiectat robinetul în scopul de a limita fluxul de apa cu 15% într-o perioadă de 1 minut. Robinetul este dotat cu o duză, prin putem alege modelul de curgere al apei, din cele trei existente. Trebuie să menționăm că inovația a câștigat premiul iF Design la categoria „Concepte”, in cursul anului trecut.


water-conservation-swirl-faucet-design-simin-qiu-4_1024
Pentru a opri încălzirea inutilă a apei, robinetul are în dotare și o limitare de temperatură presetată. Deși se află în stadiul de concept, putem spune că ar arăta minunat într-o baie, spre exemplu, mai ales că design-ul este unul dintre cele mai elegante.

water-conservation-swirl-faucet-design-simin-qiu-5
Pentru realizarea conceptului, Simin s-a inspirat din natură, unde o multitudine de lucruri se rotesc sub formă de vârtejuri: apa care curge într-o canalizare, nisipul printre dune, frunzele căzute în bătaia vântului și nu în ultimul rând, amintim oceanele cu valurile lor și alte cursuri de apă.

water-conservation-swirl-faucet-design-simin-qiu-6
Apa este aproape întotdeauna cel mai prietenos element al naturii, învolburându-se, rotindu-se sau curgând lin și toate aceste caracteristici i-au dat proiectatului ideea de a concepe un astfel de robinet.
water-conservation-swirl-faucet-design-simin-qiu-1Simin a crezut că apa care iese din robinet n-ar trebui să arate atât de banal și desigur economisirea ei, ar fi pe placul tuturor, așa că această caracteristică importantă a fost implementată în proiect încă de la început.
Obiectul de uz casnic poate economisi 15 % din cantitatea de apă ce curge cu o presiune constantă timp de 60 de secunde și dintr-o singură acționare, apa țâșnește cu o viteză mai mare cu 0.4 secunde decât în cazul robinetelor obișnuite. În plus, impactul pe care-l au modelele curgătoare cu mâinile noastre, este unul mai blând.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.