Tastatura iOS 9 devine touchpad

0
607

Apple a modificat tastatura iOS 9 pentru ca noi să ne bucurăm de o experienţă mult mai bună în timpul utilizării, iar tabletele iPad au parte de foarte multe noutăţi, aici schimbările fiind cele mai mari. Astfel, compania Apple doreşte să îi facă pe utilizatori mult mai productivi, prin oferta de opţiuni complet noi de control al tastaturii, realizându-se noi tipuri de gesturi, dar şi control asupra noilor butoane. Alte noutăţi sunt: apariţiei de Shorcut Bar, controlul asupra cursorului, adăugarea unor tastaturi terţe şi bineînteles multitudinea animaţiilor.

Tastatura iOS 9 are un Shorcut Bar şi pe iPad, mai bine zis, vom avea acum nu doar modelul QuickType care ne permite să avem o scriere predictivă, dar şi butoane care ne permit să avem controlul mult mai uşor la textele din aplicaţii. Avem disponibilitatea de a tăia sau lipi orice text în doar câteva secunde, apoi ne vom putea bucura de facilitatea introducerii rapide a unor conţinuturi multimedia sau, de ce nu, de formatarea textelor scrise cu italics, bold sau underline.

Facilitatea de scriere nouă, este de ceva vreme introdusă şi la modelul iPhone 6 Plus, numai că butoanele pentru un astfel de tip de editare se pot utiliza numai folosind modul landscape. Vă puneţi intrabarea, ce mai este nou la tastatura iOS 9? Ei bine, aceasta tastatură se transformă în touchpad pe iPad, iar acum putem să mutăm rapid cursorul pe ecran, prin simpla tragere a degetelor peste tastatura virtuală. Atingerea tastaturii iOS 9 cu doar două degete, face ca în mod automat să intrăm în modulul touchpad, ce permite un control mai fin al cursorului.

Această funcţie este acum disponibilă doar pentru tablete iPad şi se doreşte introducerea ei şi pe terminalele iPhone. Conectarea de tastaturi terţe la iOS 9 pe iPad este acum mult mai facilă, deoarece gigantul Apple permite folosirea de scurtături pentru a se realiza mai rapid diverse task-uri pentru care eram obligaţi să atingem ecranul tabletei. Prin această inovaţie se poate trece mult mai uşor de la o aplicaţie la alta, iar navigarea prin meniuri, se poate face doar folosind tastatura. Schimbările apărute sunt unele care impun trecerea timpului pentru a se crea obişnuinţa, dar senzaţia oferită de acestea este una de noutate, ce îţi oferă mici plăceri în timpul utilizării.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.