Taximetriștii autohtoni pot răsufla ușurați, Uber a fost blocat în România

0
700

Lansat în februarie în București, serviciul de taximetrie standard UberX, oferit de compania americană Uber pe baza aplicației cu același nume promitea o dezvoltare rapidă în atât de aglomerata noastră capitală.

Toți cei aproape o sută de conducători auto care au instalat aplicația Uber au fost foarte mulțumiți, bonusurile primite de la compania americană fiind destul de consistente față de salariul mediu pe economie din România.

Recent însă, deputații din Parlamentul României au adoptat cu 298 de voturi ”pro”, numai 2 voturi ”contra” și 16 abțineri, proiectul de lege potrivit căruia este scos în afara legii transportul public de persoane contra cost efectuat cu autoturismul, fără a avea o autorizație valabilă de taximetrie.

Prin urmare, toți utilizatorii aplicației Uber ce deveneau taximetriști fără licență au fost obligați să sisteze activitatea de tip ridesharing specifică Uber, în caz contrar cei vinovați de continuarea acestei activități fiind sancționați contravențional.

Decizia deputaților români salvează pentru moment job-ul taximetriștilor bucureșteni, ce se vedea serios amenințat de concurența utilizatorilor Uber dar compania americană nu e la prima experiență de respingere a serviciilor sale din partea unui stat, fiind obișnuită cu acest fel de abordare inițială din partea legislativului țărilor unde doresc să-și implementeze serviciile.

In urma acestui proiect de lege vădit anti Uber, compania americană a dat un răspuns oficial prin care declară că va continua dialogul cu organele legislative din România, în scopul creării unui cadru legal propice dezvoltării opțiunilor alternative de transport, specifice secolului 21.

https://www.youtube.com/watch?v=TTWhYCJWing

In continuare, reprezentantul Uber a confirmat că serviciul UberX va continua să opereze pe teritoriul României, demonstrând beneficiile aduse de serviciul de ridesharing atât în domeniul economic cât și cel al protecției mediului. Ca și în celelalte țări în care Uber a pătruns la fel de greu, compania americană nu va renunța atât de ușor, căutând soluții de orice fel pentru a-și continua activitatea.

Deocamdată serviciile Uber din România rămân în stand-by, vom afla noi vești despre această situație odată cu sosirea lui Rob Khazzam ( Uber International Launcher) la București (Băneasa Shopping City) în data de 11 iunie, acesta fiind confirmat ca unul din speaker-ii ce vor lua cuvântul în cadrul ICEEfest (Interactive Central and Eastern Europe Festival).

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.