Timişoara dispune acum de aparatură medicală ultramodernă

0
607

În cadrul Spitalului privat de Oncologie din Timişoara a fost inaugurat, marţi, Centrul de Radioterapie Oncohelp, acesta fiind dotat cu aparatură ultramodernă pentru ca cetăţenii din vestul ţării suferinzi de cancer şi asiguraţi medical să se poată trata gratuit.

Se pare că investiţia totală pentru Centrul de Radioterapie Oncohelp, provenind din donaţii şi dintr-un credit, s-a ridicat la aproximativ 3 milioane de euro, din care 1, 6 milioane au fost cheltuiţi pentru aparatul ultraperformant de radioterapie iar 400000 de euro a costat construirea încăperii centrului, care e dotată cu pereţi de 3 metri grosime.

Doctorul Şerban Negru, membru fondator al Asociaţiei Oncohelp, se declară foarte încântat de inaugurarea Centrului, deoarece el consideră că acesta se ridică la nivelul marilor centre de radioterapie de pe continent şi crede că va fi foarte util cetăţenilor timişoreni pentru că doar în acest an au fost făcute între 1200 şi 1300 de internări în fiecare lună în Spitalul privat de Oncologie. De asemenea doctorul menţionează că serviciile pe care acest spital le oferă sunt gratuite tuturor pacienţilor asiguraţi şi cea mai mare parte din ele sunt de o calitate mult superioară celor care se găsesc într-un spital oarecare din ţară.

Doctorul Şerban Negru mai declară că se plănuieşte la modul cel mai serios extinderea în următorii 5 ani a Spitalului privat de Oncologie din Timişoara, prin construirea de noi corpuri de clădire și a unui ambulator nou.

Este doar o chestiune de timp până când se va semna contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate prin care pacienţii asiguraţi medical şi cu trimitere scrisă de la medicul de familie, vor beneficia de tratamente gratuite în Centrul de Radioterapie Oncohelp. Dacă nu dispun de asigurare medicală, cetăţenii care doresc tratament aici trebuie să platească sume cuprinse între 2000 şi 3000 de euro.

Se cunoaşte faptul că în ţara noastră există 24 de aparate de radioterapie ultramoderne de genul celui de la Oncohelp.

Potrivit unor statistici, în fiecare an sunt diagnosticate cu cancer în vestul României peste 14000 de persoane.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.