Va depăși Apple bilionul de dolari sub comanda lui Tim Cook ?

0
534

Cât de schimbătoare poate fi viața asta, acum aproape două decenii cei de la Apple se aflau în pragul falimentului iar acum se apropie vertiginos de valoarea bilionului de dolari, nivel istoric care odată atins Apple va fi prima companie americană ce a ajuns la această valoare. In aceeași notă pesimistă, lansarea supermediatizatului iWatch a fost privită inițial cu neîncredere de specialiștii care nu îl vedeau deloc un hit.

Aceiași specialiști cântau prohodul companiei Apple acum patru ani, după decesul lui Steve Jobs dar iată că realitatea le-a demonstrat că s-au înșelat. Urmașul lui Steve Jobs la conducerea Apple, Tim Cook nu numai că a infirmat prognozele pesimiste ale analiștilor dar chiar a dublat profiturile în acești patru ani, bazându-se pe ultimele modele de iPad și iPhone în frunte cu iPhone 6.

Chiar dacă s-a speculat faptul că Tim Cook nu va reuși să se ridice la valoarea înaintașului său, noul său dispozitiv wearable, iWatch pare să infirme încă odată părerile specialiștilor, după lansarea sa stocul fiind epuizat la precomandă până în luna iunie.Ca să nu mai vorbim de cele un milion de unități vândute numai în prima zi în Statele Unite, asta în timp ce în China se vindeau 20.000 de modele Gold într-o singură oră, situație ce confirmă faptul că proiectul iWatch se pare că este deja un pariu câștigat pentru Apple.

Până la această oră s-au vândut peste 3 milioane de iWatch-uri, câștigurile acumulate în primele două săptămâni ridicându-se la aproximativ 2 miliarde de dolari. Comparând cu vânzările modelului iPhone 6 în aceeași perioadă de timp suma n-ar reprezenta o valoare prea mare dar față de orice alt dispozitiv wearable lansat până acum, iWatch este de departe liderul vânzărilor. La acest succes, un rol determinant îl are și sistemul de operare iOS, preferat de consumatori în dauna sistemelor de operare concurente, datorită milioanelor de aplicații conținute.

Valoarea de 728 de miliarde de dolari la care este estimată compania Apple la ora actuală întrece orice așteptări, pentru a ne face o imagine corectă a acesteia trebuie să aruncăm o privire la următoarele clasate în acest top al firmelor americane: Exxon = 363 miliarde, Berkshire Hathaway = 347 miliarde și Microsoft = 339 miliarde de dolari. Orice comentarii sunt de prisos, Apple este pe val iar Tim Cook se poate considera foarte aproape de nivelul celebrului său predecesor Steve Jobs.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.