Oamenii tind către absolut încă din cele mai vechi timpuri, iar un bun exemplu în acest sens este conceptul proiecţiei astrale prin care unii din ei cred că îşi pot părăsi trupurile călătorind prin Univers. Însă din anul 2007, Google a reuşit într-o oarecare măsură să transpună acest ideal în pură realitate, realizând hărţi ale Statelor Unite ale Americii şi apoi ale multor alte locuri importante de pe Pământ.
Partea cea mai tristă este însă faptul că noi privim aceste oportunităţi ca pe nişte lucruri care ni se cuvin pe deplin şi nu ca pe un imens favor pe care ni-l face gratis tehnologia secolului XXI.
Deşi Google Maps şi Google Earth rămân unelte foarte puternice şi versatile, cei mai mulţi dintre noi încă nu cunoaştem toate tainele lor. Voi prezenta câteva dintre cele mai interesante aspecte pe care le oferă Google Maps, necunoscute publicului larg:
Poţi fi şi tu cartograf:
În dreapta jos a paginii vei găsi link-ul „Report a problem” prin care poţi adăuga sau corecta informaţii referitoare la o anumită hartă. Făcând parte din comunitate, ai de asemenea abilitatea de a revizui contribuţiile altora şi vei fi informat dacă apar modificări în cartierul tău.
Călătoria în timp:
Google a introdus, în urmă cu un an, o metodă prin care utilizatorii pot vedea cum hărţile prezente în Google Maps s-au schimbat de-a lungul timpului. Aceasta experienţă interesantă poate fi accesată în Street View prin a da click pe icon-ul cronometu din stanga-sus.
Creează-ţi propria hartă Google:
Prin „My Maps” ai ocazia să-ţi creezi propria hartă şi s-o umpli cu informaţii care sunt importante pentru tine. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de un cont Google şi să mergi în secţiunea „My Places”, după care la „create map”.
Află cum e traficul:
În varianta de desktop a Google Maps, poţi vedea informaţii despre traficul din zona ta dând click pe link-ul „Traffic” de la „Getting around”.