Ultima idee a celor de la Samsung – telefonul care se transformă în brățară

0
842

Un brevet de invenție poate reprezenta întotdeauna o sursă de speculații, mai ales dacă idea din spatele lui este una cu totul ieșită din comun. Chiar dacă în final aceste idei nu ajung să fie materializate în produse măcar ne oferă o perspectivă asupra modului de gândire al celor responsabili de crearea prototipurilor pentru marile companii.

Acestea fiind spuse vă prezint noua idee a celor de la Samsung: o brățară OLED care înfășoară încheietura însă care se poate transforma și într-un device plat funcționând ca un smartphone. Ecranul este format dintr-o serie de segmente individuale care conferă gadgetului flexibilitate.

Deși brățara arată puțin cam prea mare pentru a fi purtată lejer, aceasta este capabilă să afișeze  pe ecran toate notificările de care ai nevoie, de la apeluri primite până la informații legate de vremea de afară. Noi sperăm totuși ca versiunea finală a device-ului să fie puțin mai subțire decât prototipul afișat în diagramă.

Brevet Samsung

Potrivit surselor, gadgetul suportă atât module multimedia cât și module de comunicare, drep urmare vei putea de exemplu asculta muzică dar și efectua apeluri cu ajutorul lui. Există de asemenea unele indicii cum că ar dispune și de un ecran rotativ care se învârte în funcție de mișcările mâinii.

Device-ul va avea display tactil care va fi protejat de un panou transparent, acesta acționând ca un scut împotriva loviturilor și zgârieturilor. Samsung nu a oferit prea multe detalii în legatura cu acest prototip și felul în care va fi folosit, fapt care arată că proiectul se află încă în fazele de început.

Fiind doar un brevet de invenție, încă nu știm când sau dacă Samsung va lansa acest smartphone sub forma unei brățări. Apple are intenția de a crea gadgeturi similare cu acesta, de aici putem conclude că sunt șanse mari ca viitoarea generație de smartwatch-uri ar putea fi constituită de fapt de telefoane flexibile care se pot atașa de încheietură.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.