Turcia INTERZICE accesul la Youtube şi Twitter

0
737

După ce procurorul turc Mehmet Selim Kiraz a fost fotografiat şi filmat în timp ce era ameninţat cu moartea de către membri înarmaţi ai unei grupări de extremă stânga din Turcia, se pare că turcilor li s-a căşunat pe numeroasele site-uri web care au dezvăluit incidentul, fiind restricţionat accesul cetăţenilor Turciei la tot ce înseamnă Youtube, Twitter şi alte peste 100 de site-uri.

Se pare că argumentele invocate de către autorităţile turce privind această masură radicală, sunt cele clasice cum că fotografiile şi înregistrările video cu procurorul constituie un mod de alimentare a propagandei teroriste şi de incitare la ură.
În mod temporar a fost blocat accesul populaţiei turce şi către reţeaua Facebook, dar cum materialele stigmatizate au fost înlăturate de acolo, sancţiunea a fost revocată.
Mehmet Selim Kiraz a fost ţinut ostatic timp de 6 ore într-un tribunal din Turcia, iar în urma intervenţiei forţelor de ordine, procurorul şi răpitorii săi au fost ucişi.
Parlamentul turc a votat luna trecută o prevedere prin care guvernul are dreptul să blocheze un site fără aprobarea justiţiei, dacă acel site promovează acte de tulburare a ordinii publice la un nivel prea ridicat.

Şi ca să-şi respecte până la capăt blazonul de societate care interzice pura realitate, justiţia turcă a deschis o anchetă împotriva a câtorva ziare turce acuzate că au divulgat conţinut interzis privind incidentul cu procurorul Mehmet Selim Kiraz.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.