TUTORIAL: Verifică consumul bateriei şi internetului pe Android şi iOS

0
426

Bateriile din zilele noastre reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă producătorii de terminale mobile, întrucât nu pot înmagazina suficientă energie într-un device subţire, astfel încât să ofere mai multe ore de utilizare. Bateriile la telefoanele noi, sunt printre cele mai des folosite, având un consum mai ridicat şi o capacitate de stocare cât mai scăzută, oferind astfel o zi de funcţionare intensă. Telefoanele de generaţie mai veche, telefoanele alb-negru, cele utilizate mai mult pentru funcţiile simple de apelare şi mesaje, ţin în jur de două sau trei săptămâni, în funcţie de modul în care le folosim.

Consum-baterie-pe-Android-800x448

Întrucât telefoanele de generaţie mai nouă devin din ce în ce mai cunoscute, îi îndeamnă pe dezvoltatatori să recurgă la tot mai multe metode prin care să reducă consumul de energie electrică a telefonului, prin aplicaţii mai simpliste şi bine optimizate.

Android beneficiază de o funcţie simplă, o funcţie cu ajutorul căreia poţi vedea în timp real aplicaţia sau componenta hardware cu un consum de energie electrică ridicat. Pentru accesarea ei este îndeajuns să intri în meniul de notificări, să apeşi pe baterie şi vei fi redirecţionat către o interfaţă simplistă, în care poţi monitoriza consumul şi eficienţa bateriei. Pentru traficul de internet, în setările telefonului ve-ţi găsi o funcţie denumită şi Data Usage, care vă ajută să monitorizaţi traficul şi aplicaţiile ce vă consumă internet. Aceleaşi funcţii le găsiţi şi pe sistemul celor de la Apple, mai exact pe iOS.cax

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.