Ucraina aduce în prim plan o metodă veche de alimentare a maşinii

0
714

Ucrainienii vor să facă economie din punct de vedere a combustibilului folosit pentru alimentarea maşinii, motiv pentru care şi-au creat şi şi-au instalat sistemul pe bază de lemne.

Întrucât criza ecconomică şi creşterea preţului combustibilului nu au fost tocmai cea mai bună variantă în cazul Ucraineni, oamenii s-au organizat şi si-au pus bazele într-un sistem care să funcţioneze pe lemne, dorind să reducă astfel banii investiţi în carburant, în condiţiile în care lemnele sunt de două ori mai ieftine. Cine s-ar fi gândit la o asemenea soluţie şi care ar fi dezavantajele în cazul extinderii sistemului pe lemne?

Publicată de TouchNews.ro pe Marţi, 8 decembrie 2015

După cum bine v-aţi dat seama, soluţia nu este tocmai cea mai bună din lume, mai ales că acum dispunem de un domeniu al electronicii de 10 ori mai dezvoltat, iar energia verde ar putea să devină un mediu nepoluant pentru planetă. În ciuda faptului că majoritatea oamenilor văd pentru prima dată acest sistem de încălzire pe lemne, el datează de câteva decenii bune, fiind foarte popular în perioada primului război mondial, când resursele erau cea mai importantă „armă” împotriva inamicului. În secolul vitezei ne aşteptăm să vedem maşini din ce în ce mai rapide şi cu o noxă de poluare extrem de scăzută, însă nevoia i-a împins pe ucrainiei să „reinventeze roata” şi să aducă mai mulţi bani la bugetul familiei, readucând pe străzi sistemul de funcționare al mașinii pe lemne.

Publicată de TouchNews.ro pe Marţi, 8 decembrie 2015

Eugene Chernigov în vârstă de 36 de ani şi-a instalat un sistem de funcţionare pe lemne pe Opelul său vechi. Acesta lucrează în învăţământ având funcţia de profesor de matematică şi fizică iar pentru construcţia sistemului pe lemne a apelat la internet, folodinu-se atât de informaţiile oferite cât şi de cele dobândite în decursul anilor. După mai bine de două luni, acesta a pus cap la cap documentele din 1939 întocmai pentru a înţelege cu exactitate conceptul. După construcţia sistemului, acesta s-a dovedit a fi foarte mulţumit de consumul scăzut de combustibil, putând să atingă viteze de până la 80 de kilometri pe oră, în funcţie de calitatea lemnului.

Ucraina aduce în prim plan o metodă veche de alimentare a maşinii

Publicată de TouchNews.ro pe Marţi, 8 decembrie 2015

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.