Un român stă în spatele celui mai cunoscut sistem de operare din lume

0
867

După cum bine ştiţi Android este cel mai bine vândut sistem de operare din lume, numai în anul 2014 peste 1 miliard de device-uri cu Android au fost vândute. Unul dintre cele mai mari sisteme de operare din lume îşi are reşedinţa în Statele Unite, dar este dezvoltat şi în afară, mai exact în Londra, locul în care s-a contribuit cel mai mult la crearea update-ului Lollipop. Reporterii de la Telegraph au stat de vorba cu câţiva dintre inginerii ce se ocupă de dezvoltarea Androidului, printre care este şi un român.
Andrei Popescu este românul din spatele sistemului Android, el şi-a adus prima contribuţie încă din luna septembrie a anului 2009 când se lansa versiunea 1.6 Donut. În timp, sistemul lor s-a dezvoltat atât de mult ajungând că în zilele noastre să fie lansat in versiunea de Android Lollipop. Conform ultimelor statistici se pare că cei de la Google au crescut masiv în ultimii ani, ajungând numai în Marea Britanie la un număr de 700 de ingineri, dintre care doar 200 dedicaţi numai pentru sistemul Android.

61630550

Andrei Popescu a vorbit deschis pentru Telegraph, despre contribuţia adusă la conceperea Android Lollipop. „Am făcut investiţii masive în Android la Londra şi nu cred că mulţi oameni ştiu ce parte semnificativă din Android este construită aici. Experienţa de căutare Google pe Android este construită aici, la fel că şi căutarea vocală, Chrome pentru Android şi Google Play. În afară de asta, lucrăm şi la restul sistemului, concentrându-ne pe crearea unei experienţe mai bune, îmbunătăţirea sistemului de operare şi crearea unui produs mai bun, în general” a relatat acesta.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.