Windows piratat? Mai bine nu, află căror riscuri te expui dacă foloseşti un Windows fără licenţă

0
953

Majoritatea utilizatorilor de Windows pirat sunt foarte expuşi la atacuri cibernetice. Întrucât sistemul lor de operare nu poate fi updatat zilnic, hackerii profită şi găsesc tot mai multe vulnerabilităţi cu ajutorul cărora pot avea acces la toate informaţiile ce se desfăşoară în sistem. Fie că este vorba de un Troian sau un Keylogger, dacă sistemul nu are cel puţin updateurile de securitate făcute, sunt mari şanse că utilizatorii să fie infectaţi.

Pe lângă toate acestea legislaţia nu permite piratarea sistemelor de operare, dacă se încalcă legea şi sunt prinşi cei care o fac, sunt condamnaţi prin ordin judecătoresc de la 6 luni la 3 ani de închisoare. O licenţă pentru Windows nu e întocmai cea mai scumpă din lume, se merită o investitite de câteva milioane.

Dacă întradevăr nu sunt bani suficienţi pentru a cumpără o licenţă Windows se pot apela şi la alte soluţii, Linux este o varianta destul de bună, chiar dacă nu are funcţiile pe care le are sistemul de operare de la Microsoft este mult mai sigur. Windows xp este unul dintre cele mai expuse sisteme de operare la momentul de faţă pentru hackeri, aceştia umblă cu uşurinţă prin sistem, datorită faptului că sistemul nu mai primeşte update-uri de securitate, orice atacator poate să fure informaţiile şi să le folosească în interes personal.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.