Un stick ce poate să distrugă orice PC

0
748

In ultimii ani, stick-urile USB au devenit medii de stocare universale.Acestea au ajuns din ce in ce mai folosite la nivel global, în scopul transferului de fişiere de pe un calculator pe altul, sau pur şi simplu pentru stocarea datelor importante în siguranţă, departe de hackeri sau de problemele ce pot apărea pe calculatorul personal.De curând, un un bine cunoscător a partii hardware a calculatoarelor a realizat USB Killer, un stick USB care este în stare sa distrugă orice PC în care este introdus. Ingrijorător este faptul că acest stick USB nu poate fi deosebit de unul obişnuit.

Deşi nu există o dovadă clară că acest stick funcţionează in totalitate şi nici nu s-a găsit o versiune comercială a sa, după descrierea modului în care acesta functionează pare destul de convingător.Creeatorul acestuia nu este hotărât înca dacă să ofere publice specificatiile tehnice a stick-ului sau să încerce să câstige bani de pe urma lui, însă ia aceste două posibilităţi în considerare.Acest stick funcţionează ca un invertor. El se incarcă cu energie de la portul USB şi încarcă condensatorii până la -110 V. Când acest stick este atins invertorul este oprit iar transistorul se deschide. Acesta împinge sarcina negativă către USB. Procesul se repetă până când toate componentele din PC care pot să alimenteze USB-ul cu energie electrică sunt arse.În momentul de fată nu există prea multe motive de îngrijorare. Cei mai mulţi oameni ce folosesc stick-uri USB stiu deja că nu este recomandat să folosească stick-uri dubioade.Dispozitivul există momentan doar in mâinile celui ce l-a creat, care a declarat că nu vede prea multe aplicaţii practice pentru el.USB killer a fost comparat chiar si cu o armă devastatoare: e bine sa deţii un asemenea dispozitiv, Însa nu e recomandat să il şi foloseşti.

Acum, din moment ce ştim că există anumite dispozitive USB ca acest stick care ne pot distruge în totalitate calculatorul, este cel mai bine să ne ferim de dispozitivele USB străine.Mai mult, este indicat să ne ferim de orice dispozitiv necunoscut, pentru că această tehnologie poate fi integrată in orice dispozitiv de acest gen. Sperăm însă că acest stick malefic să nu ajungă totuşi in posesia oricui.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.