Un studiu făcut a rezultat că fumatul în camere neventilate are efecte şi la cei care nu fumeaza !

0
431

Un studiu recent efectuat la şcoala de medicină Johns Hopkins a arătat că fumatul pasiv de canabis intoxică nefumătorii în „condiţii extreme”, adică în camere neventilate. Este primul studiu global lansat începând cu anii 1980, al cărui rezultat trebuia să fie actualizat deoarece puterea marijuanei s-a triplat în ultimii ani.

Acest studiu ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei care nu ştiu că, părtaşi la un astfel de anturaj, lângă un grup de fumători , este cel mai probabil să inhaleze şi ei o mare parte din fum, având aceeaşi reacţie că şi restul grupului.

Studiul, publicat articolul „drogurile şi dependenţă de alcool” , a fost condus de Evan S. Herrmann, Ph.D., specialist în psihiatrie şi ştiinţe comportamentale la Johns Hopkins.

Cercetătorii au recrutat un grup relativ mic de şapte fumători şi 12 nefumători, toţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45. Şase din fiecare grup au fost poziţionaţi unul lângă altul, iar fumătorii au primit 10 doze mari de „buruieni”. Într-o singură sesiune, sala a fost ventilată, în timp ce într-alta nu a fost. După cum s-ar putea imagina, nefumătorii din camera neventilata au avut reacţii asemănătoare cu cei care au consumat.

„Am simţit efecte pozitive ale drogului în primele ore, un sentiment de intoxicaţie şi insuficiente respiratorii cât şi modificări ale performanţei cognitive”, a declarat Ryan Vandrey, Ph.D., un autor principal al studiului, în comunicatul oficial. „Acestea au fost efecte relativ mici, dar chiar şi aşa, unii participanţi nu a trecut echivalentul unui test de droguri la locul de muncă.”

Nefumatori au avut niveluri detectabile de THC în sânge și in urina.

Deşi niciunul dintre nefumătorii din încăperea ventilată nu au avut nivele de THC în sânge, toati cei şase dintre cei expuşi la fumul din încăperea neventilata au avut niveluri detectabile de THC în sânge şi în urină. De asemenea, s-au simţit şi euforici şi puţin obosiţi.

Marijuana are o creştere în vânzări foarte mare în ultima perioada în SUA, mai ales în Colorado, după legalizarea acestora. În timp ce consumul de canabis este considerat mult mai puţin nociv decât alcoolul sau tutunul, studiul lui Johns Hopkins îi ajută în privinţa ilustrării modului în care oamenii ar putea fi afectaţi în cazul în care aleg să nu fumeze, dar oamenii din jurul lor fac.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.