Unfriended – un film care îţi prezintă latura malefică a Internetului

0
826

Filmul „Unfriended”, un thriller lansat anul acesta în cinematografele din Statele Unite ale Americii, mai exact pe 17 aprilie, este o producţie dură care îţi prezintă posibilele riscuri ale folosirii Internetului, mai exact a modului în care îţi afişezi identitatea online, fapt pentru care trebuie perceput drept un „must see”.

Tema filmului este reprezentată de povestea unei tinere domnişoare care s-a sinucis din cauză că a fost filmată beată de către cineva şi videoclipul respectiv a fost expus în public. A fost expus pe Internet şi clipul cu sinuciderea ei, fapt pentru care sufletul tinerei nu-şi poate găsi linişteaşi începe să-i bântuie pe cunoscuţii săi şi să controleze computere pentru a afla cine i-a divulgat mica peripeţie.

Pe parcursul filmului mulţi oameni mor în moduri cumplite şi cu siguranţă că mulţi utilizatori ai Internetului se vor simţi reprezentaţi de această producţie, pentru că sunt multe scene ce vizează aspecte esenţiale din lumea digitală, cum ar fi conversaţii pe Facebook, căutare şi documentare pe forumuri, conversaţii video pe Skype sau videoclipuri porno publicate online.

După cum probabil aţi dedus, filmul „Unfriended” are puternice accente horror, se mai numeşte şi „Offline” sau „Cybernatural” şi dincolo de latura fantastică, ne aminteşte tuturor că deşi gândirea umană este limitată, Internetul nu uită momentele importante şi nici pe cele mai puţin importante, sau cel puţin uită mult mai greu. Oare câţi dintre noi ne gândim la consecinţe înainte să purtăm o discuţie importantă pe Facebook sau înainte să pblicăm un videoclip cu noi pe Youtube? Nu se ştie când putem astfel să supăram serios pe cineva, o entitate reală sau poate chiar una supranaturală.

 

Regizor: Levan Gabriadze

Scenarist: Nelson Graves

Durata: 82 de minute

Notă pe IMDb: 6, 2

 

Distribuţie:

Cal Barnes (Chatroulette Stoner)
Matthew Bohrer (Matt)
Courtney Halverson  (Val)
Shelley Hennig (Blaire)
Renee Olstead (Jess)
William Peltz (Adam)
Mickey Jury (Chatroulette Stoner)

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.