Vehiculul FZI are sistem particular de asistenţă parcare

0
463

O echipă din Germania lucrează la un automobil care se autopilotează şi care poate găsi un spaţiu liber într-un parc auto cu mai multe etaje.

Cunoscut sub numele de AutoPlatz, proiectul va fi pus la încercare în luna octombrie. Aşadar, o maşină autonomă va încerca să parcheze la etajul al saselea al unui parc auto din Stuttgart. Testele vor verifica dacă ea va fi capabilă să navigheze pe o rampă îngustă înainte de a-şi găsi un spaţiu liber de parcare. Testul va fi susţinut în laboratul auto FZI, o sală finanţată de statul unui oraş sud-vestic din Karlsruhe.

Acest proiect vizează conducerea fără sprijin uman şi este unul din multitudinile de programe care au loc în întreaga lume. Totuşi, planul este realizabil luând în considerare activitatea companiei până în momentul actual. Pe străzile Germaniei, un vehicul FZI a parcurs 110 km (68 mile) şi poate conduce pe drumurile publice din întreaga ţară atât timp cât un conducător auto este prezent pentru a prelua controlul în împrejurări nefavorabile.

Pentru a executa mişcările necesare parcării exacte, sistemul FZI utilizează senzori locali, o mulţime de informaţii şi epuizează o tehnologie particulară. De altfel, GPS-ul este scoposit pentru drumurile publice, nefiind adecvat navigării în interior. Senzorii şi software-ul de bord creează o hartă detaliată şi caută locuri libere de parcare la intrarea în parcul auto.

Directorul sistemelor inteligente şi al ingineriei de producţiei FZI, Thomas Schamm afirmă că este esenţial ca sistemul să se bucure de succes, însă este obligatoriu ca producătorii de automobile să tolereze procedurile din locurile de parcare. Datorită sistemului FZI, vehiculul va fi capabil să realizeze parcări duble şi să işi va schimba poziţia la comenzile conducătorului. Este ideal pentru autoturismele electronice cu valet care permit încărcarea în lipsa conducătorului. De asemenea, compania FZI foloseşte propria tehnologie auto pentru a ajuta întreprinderile mici să işi testeze tehnologia.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.