[VIDEO] Pod din sfoară creat cu ajutorul dronelor autonome

0
475

Deşi o parte din actualele drone sunt utilizate pentru o gamă largă de sarcini, noua senzaţie va fi reprezentată de următoarea generaţie de drone care interacţionează între ele şi acţionează autonom, caracteristici esenţiale în evoluţia dronelor.

Cele două drone din materialul video de mai sus sunt rezultatul fuziunii a două proiecte a celor de la Institute for Dynamic Systems and Control (Insitutul pentru sisteme dinamice şi control) şi Gramazio Kohler Research, fiind capabile de a construi un pod din sfoară lung de până la 7-8 metri ce poate suporta greutatea unei persoane. Toate manevrele dronelor sunt controlate de un software bine pus la punct, fără a fi nevoie de elementul uman.

Pentru ca sfoara fie distribuită în condiţii de siguranţă, dronelor li s-au adaptat un troliu. Odată derulată de pe troliu, sfoara trece printr-un tub din plastic pentru a se evita contactul cu elicele dronei. Algoritmul special pentru construirea podului din sfoară este găzduit într-un computer separat, care comunică wireless cu cele 2 drone, repartizandu-le sarcinile fiecăreia dintre ele .

Dacă întrebi pe mine, această evoluţie mi se pare fantastică. Însă nu toată lumea este de acceaşi părere, considerând dronele autonome pot deveni periculoase la un moment datfiind asociate cu inteligenţa artificială care s-ar putea răzvrăti împotriva omului.

Tu ce crezi? Aşteptăm părerea ta în secţiunea pentru comentarii.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.