Visul oricărui călător va deveni realitate, echipa Samsonite-Samsung va lansa cât de curând valiza inteligentă

0
673

Se pare că așteptările enervante ale valizelor la caruselul de bagaje al aeroporturilor vor fi uitate de călători în cel mai scurt timp. Mai multe companii din domeniu lucrează de zor la noile prototipuri de valize inteligente. Cunoscuta Bag2Go creată de tripleta Airbus, T-Systems (firmă de telecomunicații) și Rimowa (firmă producătoare de valize) acum doi ani va fi depășită de noile valize inteligente ce vor fi echipate cu tehnologii de ultimă oră.

In afara deja testatelor dotări cu sisteme GPS de localizare a valizei, a alarmelor declanșate în cazul îndepărtării de proprietar și a funcțiilor de autocântărire, noua valiză propusă de cuplul Samsung-Samsonite va putea să facă mai mult decât să-și dezvăluie locația, va putea chiar să comunice cu proprietarul, cu ajutorul unei aplicații instalate pe smartphone.

Mai mult decât atât, noua valiză inteligentă se va autopropulsa cu ajutorul unui motor încorporat, ținându-se ca un cățel cuminte după proprietar, la mică distanță în spatele acestuia. Ideea pare utopică la prima vedere, mai ales că prima versiune a unui asemenea model de valiză dispune de un motor cântărind 20 de kilograme și ocupă o treime din volumul valizei.

Cu toate astea, directorul executiv al companiei Samsonite, Ramesh Tainwala rămâne optimist susținând că așa s-a întâmplat și în cazul boxelor audio atașate primelor valize la care puteai asculta muzică, apoi dimensiunile și greutatea lor diminuându-se semnificativ. Cel mai interesant proiect al companiei Samsonite rămâne totuși cel al valizei care se auto-verifică la aeroport, proiect ce se dezvoltă în parteneriat cu Lufthansa, Emirates și KLM Air France și care se dorește a pune capăt coșmarului fiecărei vacanțe, procedura check-in a tuturor aeroporturilor.

Conform acestui proiect, pasagerii vor putea genera de pe smartphone-urile proprii permisiunea de îmbarcare, cu condiția de a sta în linie în momentul predării valizelor, obținând astfel confirmarea de primire. Valizele se vor auto-verifica și auto-cântări generând un cod unic de identificare (ce va cuprinde toate datele proprietarului și a rutei acestuia) al valizei care va fi trimis către smartphone-ul proprietarului.

Totuși, această tehnologie se confruntă și cu câteva probleme, printre care disfuncționalitatea în cazul unor legături aeriene în care operatorii de zbor nu folosesc aceeași aplicație sau interdicția pusă de companiile aeriene asupra conectării pasagerilor cu bagajele în timpul zborului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.