Windows Media Center nu va mai fi disponibil în Windows 10

0
828

Microsoft a încetat dezvoltarea activă a Windows Media Center încă din 2009 dar compania încă mai oferă o versiune nemodificată a serviciului într-un upgrade pack pentru Windows 8. Media Center nu va mai fi disponibil însă în Windows 10, asta înseamnă că orice PC care va fi upgradat de la Windows 7 sau Windows 8.1 va pierde această funcție. Microsoft a confirmat această informație în cadrul unui interviu oferit celor de la ZDNet.

Decizia nu este una surprinzătoare, însă Windows Media Center are deja un număr imens de fani loiali care vor duce lipsa acestei funcții. MediaCenter a fost introdus prima data de Microsoft în 2001 ca o versiune separată a Windows XP. A fost dezvoltat cu scopul de a fi un player media fullscreen capabil să fie sincronizat cu un TV tuner pentru a rula canale de televiziune. Un număr de companii creatoare de PC-uri au delvoltat diferite computere axate pe acest serviciu pentru a fi folosite în living room, însă acestea nu s-au bucurat de prea multă atenție din partea cumpărătorilor iar Microsoft a abandonat proiectul. Windows Media Center s-a făcut cunoscut în principal datorită butonului verde de acces care era disponibil pe telecomenzii.

În ultima vreme, Microsoft s-a axat mai mult pe serviciile TV și entertainment ale consolei Xbox One. Compania a vândut afacerea Mediaroom IPTV celor de la Ericsson în 2013. La acea vreme, Microsoft a declarat că își va dedica toate resursele din domeniul TV Xbox-ului. Ca rezultat, consola s-a bucurat de introducerea unor noi aplicații pentru entertainment. Dacă ești fan Media Center și nu vrei să renunți la această funcție, se pare că singura ta opțiune rămâne utilizarea Windows 8.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.